Україна має намір використовувати досвід Грузії для забезпечення своєї енергонезалежності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна має намір використовувати досвід Грузії для забезпечення своєї енергонезалежності

Енергетика
804
Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин впевнений, що досвід Грузії може допомогти країні в її зусиллях стати енергетично незалежною.
“Грузія нещодавно пройшла той шлях, який передбачає енергетичну і політичну незалежність. Цей процес зараз проходить в Україні”, – заявив грузинським журналістам В.Демчишин після зустрічі з віце-прем’єром, міністром енергетики Грузії Кахою Каладзе в Києві в суботу.
Український міністр зазначив, що на зустрічі з грузинським колегою була обговорена також ситуація у сфері нафти і газу, відбулася бесіда по інших напрямках.
“Ми проводимо зараз важку роботу за різними напрямками. Намагаємося сформувати в енергетиці конкурентне середовище і модернізувати цю сферу”, – заявив В.Демчишин, підкресливши, що “співпрацю з Грузією в цьому плані буде продовжено”.
У свою чергу, глава Міненерго Грузії запевнив українського колегу у всілякої підтримки у вирішенні поставлених перед галуззю завдань.
“Зустріч була дуже цікавою. Ми домовилися, що ті реформи у сфері енергетики, які проводилися і проводяться зараз в Грузії, можуть бути використані українською стороною”, – заявив К.Каладзе.
При цьому він повідомив, що у зв’язку з цим намічені двосторонні зустрічі.
“Наша наступна зустріч відбудеться в Грузії, напевно, влітку, коли ситуація на Україні порівняно буде врегульована”, – додав грузинський міністр.
Як повідомлялося, К.Каладзе і віце-прем’єр, міністр економіки та сталого розвитку Грузії Георгій Квірікашвілі з 30 січня перебували з робочим візитом у Києві, де проводили двосторонні зустрічі з представниками уряду України з питань економічної співпраці між двома країнами.
Раніше повідомлялося, що в цьому році візит на Україну планує і прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас