МЗС розраховують на перегляд імпортних квот восени — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС розраховують на перегляд імпортних квот восени

Казна та Політика
159
Питання про розширення імпортних квот в рамках угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом може бути розглянуте восени. Про це на брифінгу повідомила заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.
“Сьогодні в Україні діють автономні торгові преференції, які були введені Європейським Союзом в односторонньому порядку. Звичайно, поки вони діють в односторонньому порядку, переглядати квоти неможливо. Але в той же час ми обговорюємо можливість до осені вийти на діалог, пов’язаний з переглядом деяких тарифних ліній і квот. В рамках цього діалогу ми очікуємо, що вдасться переглянути деякі квоти у бік їх збільшення “, – заявила Зеркаль.
За її словами, не можна також виключати і перегляд квот з боку ЄС.
“Це буде переговорний процес і я не думаю, що Європейський Союз просто так збільшить квоти без отримання якихось преференцій на українському ринку”, – зазначила Олена Зеркаль.
Нагадаємо, 24 жовтня 2014 Рада ЄС затвердила продовження торгових преференцій для України. Автономні торговельні заходи, які полягають у скасуванні імпортних мит, продовжені до кінця 2015 р
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас