Акцій Visa стане вчетверо більше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акцій Visa стане вчетверо більше

Фондовий ринок
594
Американська компанія Visa Inc., оператор найбільшої в світі платіжної системи, збільшила чистий прибуток у першому фінансовому кварталі на 12% завдяки зростанню обсягів платежів за картками.
Як повідомляється в прес-релізі компанії, її чистий прибуток в жовтні-грудні 2014 року склав $1,57 млрд, або $2,53 у розрахунку на акцію класу “А”, в порівнянні з $1,41 млрд, або $2,2 на акцію , за аналогічний період роком раніше.
Виручка Visa збільшилася на 7,2% – до $3,38 млрд з $3,16 млрд. Зростанню виручки сприяло збільшення витрат за картками платіжної системи в США та Азії. Зміцнення долара США відносно інших світових валют призвело до скорочення темпів підвищення виручки Visa на 2 процентних пункти.
Аналітики, опитані Thomson Reuters, у середньому прогнозували чистий прибуток компанії на рівні $2,49 на акцію при виручці в $3340 млн.
Обсяг платежів по картках Visa в минулому кварталі збільшився на 11% – до $1,2 трлн, обсяг транскордонних платежів зріс на 8%, наголошується в звіті.
Всього в жовтні-грудні компанія опрацювала 17,6 млрд транзакцій по картках, що на 10% більше, ніж за аналогічний період роком раніше.
Операційні витрати Visa в першому кварталі виросли на 6% і досягли $1,1 млрд.
Компанія підтвердила прогноз на поточний фінрік, що завершується у вересні. Як очікується, темпи зростання її прибутку в розрахунку на акцію в цьому році будуть виражатися числом з середини другого десятка, виручки – низьким двозначним числом в процентному вираженні.
У четвер Visa також оголосила про спліт акцій з розрахунку 4: 1. Дроблення акцій, яке стане першим з моменту виходу компанії на відкритий ринок в 2008 році, набуде чинності 19 березня.
Цей крок зробить акції Visa більш дешевими і більш доступними для індивідуальних інвесторів. В даний час папери платіжної системи є найдорожчими в індексі Dow Industrial Average, друге місце займають акції Goldman Sachs Group Inc.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас