Порошенко схвалив розкриття інформації небанківськими фінустановами про себе в базі Нацфінпослуг та на власних сайтах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко схвалив розкриття інформації небанківськими фінустановами про себе в базі Нацфінпослуг та на власних сайтах

Казна та Політика
496
Президент Петро Порошенко підписав закон про розкриття інформації небанківськими фінустановами про себе в базі Національної комісії з регулювання ринків фінансових послуг і на їх власних сайтах.
Про це свідчать дані на сайті Верховної Ради.
Небанківські фінустанови зобов’язані розкривати в базі даних Нацфінпослуг і на своїх сайтах інформацію, яка встановлюється законом “Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг”.
Перелік інформації містить: повну назву, місцезнаходження, перелік надаваних фінансових послуг, відомості про акціонерів, про склад наглядової ради та виконавчого органу, про відокремлені підрозділи, відомості про ліцензії і дозволи, річну фінансову та консолідовану фінансову звітність.
Для забезпечення цього планується створити портал загальнодоступної інформаційної бази даних Нацфінпослуг (орієнтовна вартість робіт – 400 тис. гривень), розробити необхідні форми для подання фінустановами необхідної інформації в електронній формі через веб-інтерфейс на сайті комісії (орієнтовна вартість розробки – 600 тис. гривень) , встановити сервер для підтримки (орієнтовна вартість – 100 тис. гривень).
Як повідомлялося, 15 січня Верховна Рада прийняла відповідний законопроект №1545, за який проголосували 254 депутати при мінімально необхідних 226.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас