В ЄС знову вимагають від Києва конкретних результатів у проведенні реформ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС знову вимагають від Києва конкретних результатів у проведенні реформ

Казна та Політика
2740
Рада ЄС із закордонних справ закликала українську владу досягти конкретних результатів у проведенні ключових реформ, що матиме вирішальне значення для політичної асоціації та економічної інтеграції України з ЄС.
Про це йдеться у висновках Ради ЄС, прийнятих сьогодні в Брюсселі за підсумками надзвичайного засідання з розгляду ситуації в Україні.
“Рада знову повторює свій заклик до уряду України прискорити реалізацію політичних і економічних реформ. Він настійно закликає Україну досягти конкретних результатів у ключових сферах реформування, які очікують громадяни, щодо демократичної і модернізованої України, яка поважає права національних меншин “, – йдеться у висновках.
Рада ЄС переконана, що ці реформи стабілізують економічну, фінансову і політичну ситуацію і закріплять підтримку міжнародної спільноти, в тому числі “шляхом встановлення сприятливого інвестиційного клімату, зокрема, у зв’язку з можливою міжнародною конференцією на підтримку України”.
Рада ЄС привітала деякі кроки з реформування, у тому числі прийняття законодавства про податкову децентралізацію.
“Рада нагадує, що активізація процесу реформ, в тому числі належної підготовки до майбутньої реалізації розділу IV Угоди про асоціацію (про створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС), буде мати вирішальне значення з точки зору політичної асоціації та економічної інтеграції України з ЄС. Рада вітає пропозицію Єврокомісії про виділення Україні макрофінансової допомоги і сподівається на якнайшвидше прийняття відповідного рішення “, – сказано у висновках.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас