Рада розгляне введення тижневої відпустки для чоловіків при народженні дитини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада розгляне введення тижневої відпустки для чоловіків при народженні дитини

Казна та Політика
2266
Вісім депутатів Верховної Ради пропонують парламенту ввести 7-денну оплачувану відпустку для чоловіків при народженні дитини. Про це йдеться в законопроекті № 1862, зареєстрованому в Раді 27 січня.
Ініціаторами законопроекту виступили Лілія Гриневич, Віталій Корчик та Юрій Тимошенко («Народний фронт»), Олена Кондратюк та Олександр Абдуллін («Всеукраїнське об’єднання« Батьківщина »), Ірина Подоляк (« Об’єднання «Самопоміч»), Ірина Геращенко та Марія Іонова (фракція «блок Петра Порошенка »).
Законопроектом передбачено зазначену відпустку з дня пологів дружини.
Відпустка надається роботодавцем на підставі документа закладу охорони здоров’я та заяви чоловіка.
Крім того, за заявою чоловіка роботодавець зобов’язаний надати йому до цього відпуску щорічну, незалежно від тривалості його роботи в поточному році.
Роботодавець за власний рахунок може надавати чоловікам частково оплачувану відпустку або відпустку без збереження заробітної плати по догляду за дитиною більшою тривалістю.
Відповідні зміни пропонується внести до закону «Про відпустки» та Кодексу законів про працю.
На думку авторів, прийняття законопроекту дозволить вирішити матеріальні проблеми багатьох сімей, так як часто батько не може дозволити собі відпустку без збереження зарплати.
Депутати також вважають, що прийняття цього закону посприяє підвищенню престижу батьківства.
Як повідомлялося, раніше Кабінет Міністрів пропонував Раді надати батькам-вихователям дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, право на відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас