Плани змінюються - місія МВФ затримається в Україні через розширення кредитної програми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Плани змінюються - місія МВФ затримається в Україні через розширення кредитної програми

Кредит&Депозит
2582
Місія Міжнародного валютного фонду продовжить роботу в Україні, і не залишить Київ 29 січня, як планувалося спочатку, повідомила глава боргового департаменту Мінфіну України Галина Пахачук.
Нагадаємо, що на початку цього місяця голова Нацбанку Валерія Гонтарєва заявляла, що місія МВФ працюватиме в нашій країні з 8 по 29 січня. У цей четвер вона повинна була залишити Київ і, як розраховували чиновники, в середині лютого рада директорів Фонду у Вашингтоні повинен на була прийняти позитивне рішення про виділення Україні нового кредитного траншу. За прогнозом міністра фінансів Наталії Яресько, фактичне виділення коштів має відбутися наприкінці лютого-початку березня 2015.
Зараз ці терміни можуть трохи зрушити, наскільки саме – невідомо. «Місія продовжує свою роботу, йде узгодження дорожньої карти реформ на найближчі чотири роки. Це абсолютно нова програма, розрахована на середньостроковий період. Відповідно, і часу на її опрацювання потрібно дещо більше. Експерти МВФ продовжують працювати з урядом і Нацбанком. Невідомо, скільки ще часу може знадобитися Фонду для узгодження всіх аспектів співпраці, і коли саме його місія полетить », – підкреслила Галина Пахачук.
Нагадаємо, що раніше Мінфін повідомляв, що почав домовлятися з МВФ про нову програму кредитування – розширеного фінансування EFF (Extended Fund Facility). Вона більш тривала і масштабна, ніж проект stand by, за яким нашу країну кредитували досі.
Чиновники запевняють, що ще рано говорити про конкретні умови кредитування України. «Поки йдуть переговори, на жаль, сторони не можуть оголошувати, які саме аспекти опрацьовуються. Коли Фонд закінчить свою роботу, тоді й стануть відомі всі нюанси їхнього перебування тут, про них почнуть говорити. Як тільки місія закінчить свою роботу в нашій країні, всі про це дізнаються з офіційного прес-релізу», – резюмувала Пахачук.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас