Безробіття в Німеччині в січні знизилося до рекордного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробіття в Німеччині в січні знизилося до рекордного мінімуму

Світ
253
Безробіття в Німеччині в січні 2015 знизилося до 6,5%, що є рекордно низьким рівнем, свідчать дані Федерального агентства з працевлаштування ФРН.
У грудні, згідно з переглянутими даними, безробіття склало 6,6%, а не 6,5%, як повідомлялося раніше.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, не очікували зміни показника в порівнянні з оголошеним раніше грудневим рівнем.
Кількість безробітних у Німеччині в січні 2014 скоротилося на 9 тис. – до 2,84 млн осіб. Експерти в середньому прогнозували зменшення на 10 тис.
Економіка ФРН подолала слабку фазу, споживча довіра знаходиться на максимальному рівні з 2001 року, а показник попиту на робочу силу – на рекордному рівні.
Падіння цін на нафту, а також програма кількісного пом’якшення, оголошена раніше цього місяця Європейським центральним банком (ЄЦБ), ймовірно, підтримають зростання німецької економіки в найближчі місяці.
“Поточна ситуація в економіці забезпечує стабільну основу для ринку праці, – відзначає економіст Nord LB в Ганновері Йенс Крамер. – У людей є робота, є гроші, і вони витрачають їх. Ми з оптимізмом оцінюємо ймовірність подальшого зниження безробіття в Німеччині”.
Кількість безробітних в Західній Німеччині в січні скоротилося на 5 тис., у Східній Німеччині – на 4 тис.
Рівень безробіття в Німеччині майже вдвічі менше, ніж у середньому по єврозоні. За оцінками опитаних Bloomberg експертів, безробіття в єврозоні в грудні 2014 року залишилася на рівні 11,5%. Статистичне управління Євросоюзу опублікує ці дані в п’ятницю о 13:00 МСК.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас