Made in China: Китай звинуватив Alibaba у продажу підроблених товарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Made in China: Китай звинуватив Alibaba у продажу підроблених товарів

Світ
811
Влада Китаю звинуватила інтернет-гіганта Alibaba Group Holding Ltd. в дуже м’якому ставленні до продажу фальсифікованої продукції, хабарництві та інших незаконних діях на його електронних майданчиках.
Як пише The Wall Street Journal, подібні виступи проти великих компаній нехарактерні для КНР.
Дані претензії спонукали Alibaba звинуватити високопоставленого держчиновника в посадових порушеннях і погрожувати поданням скарги проти нього.
Alibaba вже давно бореться з твердженнями, що основний майданчик електронної торгівлі Taobao переповнений підробками. Подібні заяви з боку держорганів можуть ще підтвердити ці чутки і підірвати репутацію Alibaba серед інвесторів та іноземних компаній.
Головне державне управління торгово-промислової адміністрації Китаю в середу оприлюднило документи за підсумками обговорень відомства та керівництва Alibaba в липні 2014 року – за два місяці до IPO компанії в США, яке зібрало $25 млрд і стало найбільшим у світі. У доповіді наголошується, що публікація була затримана, щоб не зірвати IPO.
Зокрема, влада відзначає, що Alibaba закривала очі на продаж через Taobao підроблених сигарет, алкоголю і дорогих сумок, а також на оборот зброї та інших заборонених товарів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас