В Україні хочуть створити Фонд гарантування страхових виплат і узаконити колекторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні хочуть створити Фонд гарантування страхових виплат і узаконити колекторів

Кредит&Депозит
1495
Міністерство економічного розвитку і торгівлі розробило проект розпорядження, яким регламентує впровадження ряду заходів щодо захисту прав споживачів фінансових послуг.
Відповідний проект розпорядження «Про затвердження плану дій з реалізації стратегії реформування системи захисту прав споживачів на ринках фінансових послуг в 2012-2017 роках» опублікований на сайті відомства.
Зокрема, Мінекономрозвитку планує забезпечити супроводження у Верховній Раді законопроектів про створення Фонду гарантування страхових виплат, про заборону фінансових пірамід та вирішенні споживачам самостійно обирати постачальника додаткових фінпослуг, які вимагає кредитор.
Крім того, у відомстві планують перевести колекторську діяльність в законне русло, а також посилити контроль над рекламою в сфері фінансових ринків.
Додаткові ініціативи міністерства також передбачають посилення відповідальності за надання фінансових послуг без відповідної ліцензії, а також створення інституту по захисту прав споживачів фінансових послуг (фінансовий омбудсмен).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас