Яценюк задоволений успіхами України в рейтингу ведення бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк задоволений успіхами України в рейтингу ведення бізнесу

Казна та Політика
803
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк позитивно оцінив зміцнення позицій України в рейтингу ведення бізнесу Світового банку (Doing Business in Ukraine). Про це він заявив сьогодні на засіданні уряду, повідомляє прес-служба Кабміну.
“Якщо ми торік також істотно поліпшили, то тепер – з 112 на 96 місце”, – заявив він.
Він відзначив “позитивні зміни” в рейтингу процедури реєстрації права власності – зростання на 29 пунктів, щодо системи оподаткування – 49 пунктів: “Тобто наша податкова реформа сприйнята міжнародним співтовариством як серйозний перший крок до того, щоб поліпшити бізнес-клімат в Україні”.
Разом з тим, Яценюк висловив стурбованість індикаторами процедури реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності, які “відстають від показників Європи та Центральної Азії”: “У нас загальний строк процедур на реєстрацію підприємницької діяльності 21 день при необхідних 12 днях”.
Арсеній Яценюк підкреслив необхідність сконцентруватися на цих кількох показниках, “які дадуть нам можливість за 2015 ще зрости на кілька десятків позицій”.
Третій індикатор з рейтингу Doing Business – процедура приєднання до електричних мереж, нагадав Арсеній Яценюк, звернувшись до Міністерства енергетики та вугільної промисловості.
“Четверте – це відповідальність Національного банку, – отримання кредитів. Тут і ставка, і застави”, – підкреслив він.
Як повідомлялося, Україна у щорічному рейтингу ведення бізнесу за 2015 зайняла 96-е місце з 189, за рік піднявшись вгору на 16 позицій.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас