Китай обійде США та ЄС за кількістю промислових роботів до 2017 року - прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай обійде США та ЄС за кількістю промислових роботів до 2017 року - прогноз

Світ
248
Китай обійде США та ЄС за кількістю промислових роботів до 2017 року, вважають експерти Міжнародної федерації робототехніки (IFR).
Очікується, що число таких роботів в КНР за три роки подвоїться і складе 400 тис. одиниць. У Північній Америці в 2017 році у виробництві буде зайнято 300 тис. промислових роботів, в п’яти найбільш економічно розвинених країнах Європи – 340 тис.
Китай вже є найбільшим ринком для промислової робототехніки і володіє величезним потенціалом для зростання. В даний час в КНР припадає лише 30 роботів на 10 тис. працівників, зайнятих у промвиробництві, тоді як у Німеччині цей показник в 10 разів вищий, в Японії – в 11 разів, у США – в 5 разів.
Китайці задіюють роботів переважно для обробки вантажів (40% загального числа машин) і зварювальних робіт (36%). Основним споживачем робототехніки є автомобілебудівна галузь – на неї припадає 40% промислових роботів у країні.
“Автоматизація китайських заводів тільки почалася, – зазначив виконавчий директор ABB Robotics Вегард Пер Нерсет. – Ми стали першим закордонним виробником промислових роботів, що вийшли на китайський ринок, і роками спостерігаємо за його розвитком. В останні 2-3 роки характер його розвитку можна назвати вибуховим, і він випереджає навіть наші очікування”.
Близько 80% всіх роботів, що використовуються в Китаї, виготовлені зарубіжними компаніями, що представляють, головним чином, Японію, Північну Америку і Європу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас