Україна за рік піднялася на 16 позицій у рейтингу ведення бізнесу від СБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна за рік піднялася на 16 позицій у рейтингу ведення бізнесу від СБ

Казна та Політика
492
Україна у щорічному рейтингу ведення бізнесу за 2015 зайняла 96-е місце з 189, за рік піднявшись вгору на 16 позицій, йдеться в інформації на сайті дослідження.
Згідно з ним, такого прогресу вдалося досягти за рахунок двох показників: реєстрація власності та оподаткування, за якими стрибок вгору склав відповідно 29 і 49 позицій – до 59 і 108 місця.
У той же час автори рейтингу знизили Українуі відразу на сім позицій по темі реєстрації підприємств (на 76-е місце), а також на три позиції за темами приєднання до електромереж та отримання кредитів (відповідно до 185 і 17 місця).
У таких сферах, як отримання дозволів на будівництво та захист міноритарних акціонерів, Україна також втратила за рік дві позиції, опустившись відповідно на 70 і 109 місця, тоді як по іншим трьом напрямами оцінки залишилися в межах минулого року плюс-мінус одна позиція. Зокрема, з міжнародної торгівлі України займає 154-е місце, вирішенню неплатоспроможності – 142-е, забезпечення виконання контрактів – 43-е.
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Кабінету міністрів у середу поставив завдання зберегти в поточному році таку динаміку підвищення легкості ведення бізнесу, щоб через рік піднятися ще на кілька десятків позицій. Зокрема, він доручив профільним міністрам поліпшити ситуацію у сфері реєстрації підприємств, отримання дозволів на будівництво та приєднання до електромереж.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас