Постачальник мікропроцесорів для Apple збільшив прибуток у півтора рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Постачальник мікропроцесорів для Apple збільшив прибуток у півтора рази

Фондовий ринок
320
Південнокорейська SK Hynix Inc. (колишня Hynix Semiconductor), другий у світі виробник мікросхем пам’яті за обсягом виручки і один з основних постачальників Apple, отримала рекордний прибуток в IV кварталі і за 2014 рік в цілому, причому максимум річного прибутку компанія оновлює вдруге поспіль, пише Financial Times.
Річний прибуток SK Hynix підскочив на 46% – до 4,1 трлн вон ($3,87 млрд).
У IV кварталі південнокорейський чіпмейкер зафіксував прибуток на рівні 1,62 трлн вон, що більш ніж удвічі перевищує показник за жовтень-грудень 2013 року. Аналітики, які прогнозували показник на рівні 1,270 трлн вон, вважають, що істотну підтримку SK Hynix надали рекордні продажі смартфонів iPhone – майже 75 млн пристроїв.
Операційний прибуток SK Hynix склав 1,7 трлн вон проти 1,6 трлн вон, яких очікували аналітики, опитані Thomson Reuters.
Квартальна виручка компанії підскочила на 52,9% – до 5,1 трлн вон, що також є новим рекордом.
Поставки чіпів пам’яті типу DRAM за минулий квартал збільшилися на 18% порівняно з попередніми трьома місяцями, тоді як середня ціна їх реалізації знизилася на 3%.
Відвантаження чіпів типу NAND підскочили на 30%, а їх середня ціна впала на 8%.
Свій внесок у рекордні показники SK Hynix в 2014 році зробило і ослаблення вони в парі з доларом США (на 4%), що підвищитло привабливість південнокорейських чіпів для закордонних клієнтів.
SK Hynix і конкуруюча Samsung очікують збереження здорового попиту на мікросхеми пам’яті в 2015 році, при цьому обидві компанії виключили істотне розширення виробничих потужностей.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас