Фондові індекси України в середу вранці продовжують стрімко падати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси України в середу вранці продовжують стрімко падати

Фондовий ринок
764
Українські біржові індекси в середу вранці продовжують стрімко падати: індикатор “Української біржі” (УБ) до 11:05 кв просів на 1,91% – до 977,66 пункту, індекс ПФТС – на 0,45%, до 383,78 пункту .
Всі індексні акції УБ вранці перебували в “червоній зоні”. Трійку лідерів зниження склали папери Авдієвського коксохімзаводу (-7,78%), “Азовсталі” (-5,74%) і Єнакіївського метзаводу (-5,12%).
В індексі ПФТС найгірша динаміка зафіксована по акціях Авдіївського коксохімзаводу (-5,14%), “Азовсталі” (-3,46%) і Північного ГЗК (-1,78%).
Зростання ринкової вартості демонстрували лише акції Харцизького трубного заводу (+ 4,62%).
Як повідомила агентству “Інтерфакс-Україна” молодший аналітик інвесткомпанії “Аструм” Дар’я Тимченко, нервозність для інвесторів створює загострення дипломатичних відносин з Росією після офіційного її визнання Верховною Радою країною-агресором.
У той же час деяку підтримку ринку може надати рішення міністрів фінансів Європейського Союзу виділити Україні EUR1,8 млрд у вигляді кредиту для зниження загрози дефолту країни, додала вона.
У числі позитивних новин аналітики інвесткомпанії “ІТТ Інвест” відзначили рішення Європейської Комісії скасувати антидемпінгові мита на українські сталеві зварні труби, що поставляються на європейський ринок.
Разом з тим під тиском продавців можуть виявитися акції “Укрнафти” на тлі звернення компанії в Міненерговугілля з вимогою обґрунтувати стартову ціну на нафту, яку оголосив аукціонний комітет.
“Швидше за все, торги з продажу нафти, намічені на 31 січня, не відбудуться”, – вважають експерти “ІТТ Інвест”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас