Гундлах: ФРС не буде піднімати ставку в цьому році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гундлах: ФРС не буде піднімати ставку в цьому році

Казна та Політика
228
У ФРС немає підстав для підвищення ставок в умовах дефляційного тиску у світі, вважає один з гуру боргового ринку Джеф Гундлах.
“У 1937 р Федеральна резервна система також передчасно посилила умови кредитування, що стало причиною другої хвилі Великої депресії”, – сказав Гундлах в інтерв’ю CNBC. Він також зазначив, що його особисто сильно турбує перспектива підвищення ставок в поточних умовах.
Нагадаємо, що пан Гундлах, глава Doubeline Capital, був одним з небагатьох, що передбачив падіння доходностей по американських облігаціях в 2014 р. Більш того, він відомий і іншими точними прогнозами і по праву вважається авторитетним експертом.
У ході інтерв’ю він торкнувся також теми кількісного пом’якшення від ЄЦБ. На його думку, ця дія європейського регулятора не матиме відчутного ефекту.
“Європейці вирішили провести QE, і я не чекаю від цієї програми якогось успіху”, – сказав він.
Зараз, коли багато країн намагаються девальвувати свої валюти, американський долар повернув собі лідерство і став головним гравцем на світовій валютній арені. Гундлах впевнений, що цього року долар продовжить демонструвати зміцнення, при цьому, що цікаво, експерт також очікує зростання золота, яке традиційно використовується в якості захисту від інфляції.
“Золото є тихою гаванню, і воно, до речі, досить точно пророкує прийдешні проблеми. Я ставлю на зростання золота, збільшив свою позицію з нього пару тижнів тому”, – сказав Джеф Гундлах.
До речі, так збіглося, що Гундлах виступав під час досить сильного падіння ринку, реагував на слабку статистику з інвестицій бізнесу. Він пов’язує падіння показника зі зниженням цін на енергоносії. Звичайно ж, експерт розповів і про своє бачення перспектив нафтового ринку. Він упевнений, що ціни на нафту не повернуться в став звичним діапазон в районі $100 за барель і саме на цьому тлі інвестиції енергетичних компаній будуть стрімко скорочуватися.
“Не думаю, що нафта швидко відновиться. Вона впала так сильно, що хтось явно буде банкрутувати. Падіння нафти можна повною мірою класифікувати як “чорного лебедя”.
Якщо говорити в цілому, то в довгостроковій перспективі Гундлах пов’язує найбільші ризики з борговим навантаженням компаній, яке істотно виросло в період низьких процентних ставок. Втім, найближчим часом якихось серйозних катаклізмів чекати не варто.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас