Газ для населення і теплокомуненерго буде дорожчати поступово, - Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газ для населення і теплокомуненерго буде дорожчати поступово, - Мінфін

Казна та Політика
1606
Ціна газу для населення і теплокомуненерго буде рости поступово, але без зростання цін не обійтися. Про це сказав Ігор Уманський, перший заступник міністра фінансів України.
“Зараз йде дискусія в уряді, яким чином це буде відбуватися. Є імпортний газ і є газ внутрішнього видобутку. Кажуть, внутрішнього видобутку у нас 20 млрд кубометрів, і що це повністю покриває потреби населення. Це не так, частину газу видобувають приватні компанії, які продають його за ринковою ціною”, – пояснив Уманський.
За словами заступника міністра фінансів, населення споживає близько 14,5 млрд кубів. Друга пільгова категорія споживачів – теплокомуненерго (опалення та гаряча вода) – ще 6,8 млрд. Бюджетні організації сплачують повну ціну, як і підприємства. Разом ми маємо 21,3 млрд кубів пільгового споживання.
“Що у нас з ресурсів? Газ власного видобутку за внутрішньою ціною – 12,8 млдрд кубів. Різниця – 8,5 млрд кубометрів за ринковими цінами. При цьому внутрішня ціна газу навіть не в повному обсязі покриває витрати видобувачів, не те що розвиток і розробку нових родовищ”, – додав чиновник.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас