Виплати вкладникам VAB Банк можуть стартувати на початку лютого - Фонд гарантування вкладів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виплати вкладникам VAB Банк можуть стартувати на початку лютого - Фонд гарантування вкладів

Кредит&Депозит
1981
Виплати вкладникам неплатоспроможного ВіЕйБі Банку (VAB Банк, Київ) можуть стартувати на початку лютого, повідомляється на веб-сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.
“Очікується, що виплати вкладникам ПАТ ВіЕйБі Банк за рахунок цільової позики від Фонду гарантування почнуться на початку лютого 2015 року”, – вказується в повідомленні.
Як повідомлялося, тимчасова адміністрація управляє VAB Банком з 21 листопада 2014 року.
У Фонді також повідомили, що від потенційних інвесторів було отримано заявки на такий спосіб виведення VAB Банку з ринку, як відчуження всіх або частини активів і зобов’язань неплатоспроможного банку на користь приймаючого банку.
“В даний момент Фонд гарантування закінчив кваліфікаційний відбір інвесторів і очікує від них пропозиції з конкретними умовами відчуження активів і зобов’язань неплатоспроможного банку”, – наголошується в повідомленні.
У Фонді нагадали, що за обсягом вкладів фізичних осіб VAB Банк є найбільшим з усіх неплатоспроможних банків, які були передані Фонду гарантування з метою виведення з ринку.
За даними Фонду, обсяг вкладів фізосіб в межах гарантованої суми у VAB Банку складає більше 7 млрд грн. При цьому майже 5 млрд грн підлягають виплаті вкладникам протягом дії тимчасової адміністрації. Загальна кількість вкладників, які можуть звернутися за виплатами в межах гарантованої суми понад 145 тис. чоловік.
VAB Банк працює на фінансовому ринку України з 1992 року і до початку жовтня за розміром активів займав 16-е місце (23,973 млрд грн) серед усіх банків країни. Найбільшим акціонером VAB Банк є Олег Бахматюк (86,778%), який поклав відповідальність на погіршення ситуації в банку на Національний банк України.
О.Бахматюк є основним бенефіціаром заснованого в 2005 році банку “Фінансова ініціатива”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас