Двом українським держбанкам потрібна валюта для погашення облігацій на майже $1,5 млрд - Fitch — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Двом українським держбанкам потрібна валюта для погашення облігацій на майже $1,5 млрд - Fitch

Кредит&Депозит
1792
“Укрексімбанк” має погасити єврооблігації в цьому році, “Ощадбанк” – в наступному.
Державний «Укрексімбанк» має погасити єврооблігації на 750 млн дол. в квітні 2015 року, при цьому на сьогодні банк ще не акумулював достатньої кількості валюти для повного погашення єврооблігацій, йдеться в повідомленні міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings
«Укрексімбанк» має погасити єврооблігації на 750 млн дол. в квітні 2015 року. Керівництво банку поінформувало Fitch, що на сьогодні банк ще не акумулював достатню валютну ліквідність для повного погашення єврооблігацій », – йдеться в повідомленні.
За інформацією агентства, «Укрексімбанк» планує отримати додаткові валютні кошти від погашення кредитів у першому кварталі 2015 року. Однак, на думку Fitch, у разі більш низьких, ніж очікувалося, погашень і/або відтоку депозитів в іноземній валюті банк, можливо, буде залежати від покупок на відкритому ринку або від доступності валютної ліквідності від Національного банку України (для погашення своїх облігацій).
Також повідомляється, що державний «Ощадбанк» має єврооблігації на 700 млн дол. З погашенням в березні 2016 року, і йому також буде потрібно акумулювати додаткову валютну ліквідність для проведення відповідного платежу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас