Бізнесмен Ярославський вийшов з числа власників девелопера XXI Століття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнесмен Ярославський вийшов з числа власників девелопера XXI Століття

Фондовий ринок
673
Бізнесмен Олександр Ярославський, активи якого об’єднані в холдинг DCH, вийшов зі складу кінцевих власників XXI Century Investments (Кіпр), холдингової компанії девелоперської групи “XXI Століття” (Київ).
“Я продав XXI Століття. Півроку тому”, – повідомив О.Ярославський агентству “Інтерфакс-Україна” в кулуарах Українського сніданку, організованого Фондом Пінчука в дні проведення Всесвітнього економічного форуму в Давосі.
Бізнесмен не уточнив, хто став покупцем його частки в компанії.
О.Ярославський зазначив, що як інвестор і раніше розглядає українські активи в якості основних з точки зору вкладень, не обмежуючись якимись галузевими уподобаннями, проте поки утримується від покупки.
“Я не знаю, завищена (ціна) чи ні, але бажаної для мене рамки вона ще не досягла”, – пояснив бізнесмен.
О.Ярославський, свого часу заснував один з найбільших у країні УкрСиббанк, проданий потім французькому BNP Paribas, і раніше допускав своє повернення у фінансовий сектор, уточнив, що поки вважає передчасним такі інвестиції.
“Ще тільки сінгапурські компанії можуть купувати, які нічого не розуміють в нашому ринку … Хто знає краще Україну? – Сінгапурська компанія або я”, – прокоментував він недавнє повідомлення про придбання одного з українських банків.
Відповідаючи на запитання, придивляється він до агро- або IT-секторів, що зростають, незважаючи на кризу, бізнесмен зазначив: “Я придивляюся до будь-якої справи, я нічим себе не обмежую”.
О.Ярославський також додав, що близькість рідного для нього Харкова до зони АТО не лякає його, як інвестора. “З Харковом ніяких проблем немає, проблеми є з Донецьком … Чому (Харків) нестабільний регіон? – А Київ – стабільний регіон? У вас постійні там маніфестації, майдани …”, – вважає бізнесмен.
Відповідаючи на запитання про футбольний клуб “Металіст”, який у нього в кінці 2012 року придбав розшукуваний сьогодні в Україні бізнесмен Сергій Курченко, О.Ярославський визнав, що у нього болить душа за команду, проте пропозицій про зворотний викуп йому не надходило. “Ось звернуться, тоді будемо розмовляти. Я завжди готовий до діалогу”, – зазначив колишній власник клубу, при якому він увійшов до числа провідних в країні.
Як повідомлялося, в травні 2012 року компанія DCH IMMO Limited (DCH), власником якої є О.Ярославський, придбала за $10,3 млн 50% в компанії Ovaro Holding Limited, що володіла в той час близько 60,1% статутного капіталу XXI Century Investments . Співвласником Ovaro Holding через компанію Bremille Investments Limited на той момент був генеральний директор “XXI Століття” Олег Салмін.
У липні 2014 про покупку частки в “XXI Століття” повідомив глава і засновник інвестиційної компанії “Конкорд Капітал” Ігор Мазепа.
XXI Століття” працює на ринку нерухомості України з 1999 року. Акції його холдингової компанії з грудня 2005 року по грудень 2013 котирувалися на LSE (було залучено $139 млн за 35,7%). Портфель нерухомості “XXI Століття” на 31 грудня 2012 року, згідно з оцінкою CB Richard Ellis, становив $299 млн у порівнянні з $335 млн на 31 грудня 2011 року.
У структурі активів DCH Investment Management на її сайті вказані 5-зірковий готель “Харків Палац”, мережа ТРЦ “Караван”, міжнародний аеропорт Харкова та регбійний клуб “Олімп”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас