Саудівська Аравія не стане поодинці рятувати нафтовий ринок - Aramco — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія не стане поодинці рятувати нафтовий ринок - Aramco

Фондовий ринок
823
Саудівська Аравія не має наміру поодинці регулювати баланс на нафтовому ринку, навіть якщо котирування стануть “занадто низькими для всіх”, заявив глава нафтовидобувної держкорпорації Saudi Arabian Oil Co. (Aramco) Халід аль-Фаліх.
“Ринком керують економічні закони, зокрема, що стосуються балансу попиту та пропозиції, – наводить його слова агентство Bloomberg. – Саудівська Аравія не стане одноосібно регулювати цей баланс”.
Таким чином, голова Aramco підтвердив позицію влади своєї країни, не раз заявляли про можливість зниження видобутку нафти для підтримки цін на світовому ринку тільки спільно з іншими учасниками ринку.
Х.аль-Фаліх також зазначив, що через дешевого палива будуть знижуватися капітальні витрати нафтовидобувних компаній по всьому світу, і Aramco не стане винятком – її інвестиції будуть нижчі, ніж заплановані $ 30-50 млрд на рік. Ці кошти планується витратити на підтримку обсягів видобутку, виконання мети з перетворення в найбільшу нафтопереробну компанію в світі, і розвиток трейдингового і нафтохімічного бізнесу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас