Греції не варто розраховувати на списання боргів - глава Європарламенту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греції не варто розраховувати на списання боргів - глава Європарламенту

Світ
1126
Новому уряду Греції не слід розраховувати на значні фінансові поступки партнерів по єврозоні, заявив голова Європейського парламенту Мартін Шульц в інтерв’ю радіостанції Deutschlandfunk.
Водночас він висловив сумнів у тому, що Греція вийде з єврозони.
М.Шульц сказав також, що він не уявляє, як лідер коаліції радикальних лівих сил (“СІРІЗА”), що перемогла на парламентських виборах в Греції, Алексіс Ципрас зможе виконати всі свої популістські передвиборчі обіцянки. “Між тим, що людина говорить в ході передвиборної кампанії, і тим, що в кінцевому рахунку може бути виконано, безсумнівно, знаходиться тривалий етап переговорів. До того ж Ципрас – прагматик, прекрасно розуміє, що йому доведеться йти на компроміси”, – зазначив глава Європарламенту.
Він сказав, що минулої ночі він розмовляв з Ціпрасом по телефону і прямо сказав йому, що вважає нереалістичним його вимогу про списання боргів Греції, повідомляє Deutsche Welle.
В даний час важливо зміцнити грецьку економіку шляхом інвестицій і збільшити доходи держави за допомогою більш ефективного оподаткування, вважає Шульц.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас