Фінляндія відмовилася пробачити Греції мільярдний борг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінляндія відмовилася пробачити Греції мільярдний борг

Кредит&Депозит
2476
Фінляндія відмовилася прощати борги Греції, але готова обговорити терміни погашення кредитів.
Про це заявив фінський прем’єр Олександр Стубб (Alexander Stubb) у понеділок.
Привітавши партію “СІРІЗА” з перемогою на парламентських виборах, він, тим не менше, зазначив, що новий уряд Греції повинен буде діяти в рамках наявних домовленостей.
“Ми виходимо з того, що той мільярд євро, який Фінляндія направила до Греції, буде нам повернуто”, – заявив прем’єр-міністр.
“Позиція Фінляндії з питання боргів не змінилася. Ми не маємо наміру їх прощати, але готові розглянути збільшення термінів кредитування або продовження програми економічного врегулювання”, – сказав глава уряду на прес-конференції в Гельсінкі.
Він назвав неправильним, що фінські платники податків повинні будуть оплачувати борги Греції та що прощення боргів Греції було б несправедливо щодо Португалії, Ірландії та Іспанії, які не відмовляються повертати свої кредити.
В ході передвиборної кампанії лідер “СІРІЗА” Алексіс Ципрас обіцяв відмовитися від заходів жорсткої економії і домогтися перегляду угод з міжнародними кредиторами. У жовтні 2014 Афіни почали переговори щодо виходу з програми кредитування МВФ.
В цілому за час дії програми підтримки Греція отримала від ЄС і МВФ € 240 млрд. При цьому ВВП країни з 2008 року скоротився майже на чверть.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас