МВС почало повернення лотерейного обладнання власникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС почало повернення лотерейного обладнання власникам

Казна та Політика
781
У МВС підтвердили, що процес повернення дійсно розпочато. “Є рішення повернути термінали і ми виконуємо його”, – зазначив Олександр Шабалдас, начальник відділу розслідування злочинів у сфері господарської діяльності Фрунзенського РВВС Харківського держуправління ГУМВС України в Харківській області.
Нагадаємо, в ході всеукраїнської кампанії по боротьбі з нелегальними ігровими закладами органами міліції було вилучено обладнання лотерейних операторів – так звані термінали ЛТС (лотерейні термінали самообслуговування). При цьому, за словами генерального директора “М.С.Л.” Андрія Урядова, вони працювали на повністю законних підставах. “Український лотерейний ринок зазнав безпрецедентного тиску, можливою метою якого міг бути переділ ринку”, – упевнений Урядов.
“Зокрема, правоохоронні органи по всій Україні в грудні почали вилучення технічних засобів проведення нелегальних ігор, не розбираючись – є термінали лотерейними (ЛТС) або звичайними ігровими автоматами, які заборонені в Україні з 2009 року. У підсумку з початку грудня 2014 МВС закрило 200 відділень оператора державних лотерей по всій Україні, мотивуючи свої дії боротьбою з нелегальним гральним бізнесом. В результаті кампанії виявилися вилученими сотні одиниць лотерейного обладнання “, – розповідають в компанії.
За експертними даними, за підсумками повного закриття точок реалізації лотерейних квитків тільки щомісячне відрахування військового збору впало з 6 до 1,5 млн грн. А в компанії, що постраждала, вважають, що у регіональних втілювачів ініціатив МВС просто спрацював “ефект виконавця”: недостатньо ознайомлені з технічними нюансами правоохоронці кілька “перестаралися” і намагаються зараз повернути статус-кво, щоб зменшити завдані державі збитки.
Примітно, що після закінчення кампанії по боротьбі з гральним бізнесом, до якого помилково віднесли і лотерейний, був звільнений з посади начальник Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України Василь Пісний. Саме цей чиновник безпосередньо контролював роботу по вилученню грального обладнання. Незважаючи на те, що офіційною причиною звільнення міліцейського чиновника є “незаконне прослуховування”, на думку лотерейників, на його кар’єрі позначилися і “перегини” в антигральній кампанії, що негативно вплинуло на імідж всієї правоохоронної системи.
У 2013-му лотерейні оператори перерахували до бюджету України понад 320 млн гривень. У 2014 році показники прогнозуються на тому ж рівні. По сплаті військового податку “М.С.Л.” займає перше місце в Україні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас