Корея зацікавлена інвестувати в будівництво метро і виробництво потягів в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корея зацікавлена інвестувати в будівництво метро і виробництво потягів в Україні

Кредит&Депозит
608
Бізнес-спільнота Республіки Корея зацікавлена в інвестуванні в інфраструктуру України.
Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України, про це повідомив надзвичайний і поважний посол Республіки Корея в Україні Сол Кен Хун в ході зустрічі з главою міністерства Андрієм Пивоварський 22 січня.
За його словами, це може бути співпраця у розвитку LNG-терміналів, метрополітену в Дніпропетровську, зернових терміналів в морських портах, спільне виробництво швидкісних потягів і т.і.
Сол Кен Хун також висловив підтримку територіальної цілісності України, її прагненню залишатися єдиним і незалежною державою, стати членом європейської родини. Він зазначив, що Корея, як і всі українці, сподівається на якнайшвидше врегулювання ситуації в східних областях.
О.Пивоварським в свою чергу повідомив, що за прогнозами експертів, Україна збільшить експорт зерна вдвічі за три роки, і тому необхідно розвивати інфраструктуру – портову, залізничний, дорожню, щоб забезпечити цей експорт.
Він підкреслив, що через події в Україні втрачено близько 20% економіки держави, тому уряд покладає величезні надії на міжнародну допомогу.
Вже зараз Мінінфраструктури розглядає різні механізми залучення інвестицій у транспортний сегмент. На основі державно-приватного партнерства планується розвивати дорожню мережу (будівництво концесійних доріг), порти, а після реформування “Укрзалізниці” буде можливість інвестувати в рухомий склад, знос якого вже сягає 90%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас