Чи потрібна Україні розширена програма кредитування від МВФ? - результати опитування від Finance.UA — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи потрібна Україні розширена програма кредитування від МВФ? - результати опитування від Finance.UA

Казна та Політика
1428
Україна попросила МВФ замінити програму stand-by на більш масштабну і довгострокову. “Механізм розширеного кредитування дозволить нам отримати доступ до додаткових ресурсів, які, в свою чергу, дозволять нам повернутися до економічного зростання, відновити адекватні резерви іноземної валюти і забезпечити економічну і фінансову стабільність у майбутньому”, – заявила міністр фінансів Наталія Яресько.
Однак, за результатами опитування Finance.UA, більшість читачів не підтримують розширення кредитної програми – таких аж 62%. На їх думку, позики використовуються неефективно. Ще 11% не згодні зі збільшенням кредиту з огляду на те, що в України і так багато боргів.
Однак, 18% респондентів проголосували за виділення Україні Міжнародним валютним фондом 15 мільярдів доларів. А 7% погодились із оцінками мільярдера Джорджа Сороса про виділення фінансової допомоги в обсязі 13 мільярдів. І лише 2% вважають, що буде достатньо 5 мільярдів.
Нагадаємо, зараз уряд України проводить консультації з Міжнародним валютним фондом про перехід від відкритої навесні 2014 року програми stand by до більш довгострокової і масштабної програми розширеного кредитування EFF (Extended Fund Facility).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас