В Україні існує понад 700 видів пільг та преференцій, необхідна реформа - міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні існує понад 700 видів пільг та преференцій, необхідна реформа - міністр

Казна та Політика
1206
В Україні існує понад 700 видів пільг та преференцій, тому очевидно, що далі рухатися в цьому напрямку Україна не може.
Про це заявив під час брифінгу у Львові міністр соцполітики Павло Розенко.
“За всі роки незалежності пострадянська система пільг, яка дісталася нам у спадок, не реформувалася. На хвилях популізму вона навпаки проходила шлях збільшення числа пільг і тих, хто їх отримує. Як наслідок, зараз існує більше 700 видів пільг та преференцій. Очевидно, що далі рухатися в цьому напрямку Україна не може”, – зазначив Павло Розенко.
За словами міністра соцполітики, неефективно пільги будуть скасовані в рамках реформування соціальної сфери. Пілотним регіоном з монетизації пільг стане Львівщина.
“Львівська ОДА звернулася до Мінсоцполітики з пропозицією випробувати в регіоні пілотний проект з монетизації пільг. Уряд піде назустріч області у цій важливій справі. Є три моменти, за якими буде здійснюватися реформування пільгової системи. Перше – це скасування неефективних пільг, які існували віртуально і ніколи не надавалися. Друге – адресне надання пільг, коли пільга надаватиметься тому, хто її дійсно потребує. тому що не може в такий небагатій країні людина, яка має пенсію в 10-15 тисяч гривень і більше, користуватися ще й безкоштовним проїздом у транспорті або іншими преференціями. І третя позиція – це монетизація пільг, коли вимагають отримуватимуть не віртуальну пільгу, якою часто не можуть скористатися, а конкретну виплату”, – зазначив Розенко.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас