Тарифи на пасажирські залізничні перевезення проіндексують на 20% з урахуванням підвищення сервісу - Мінінфраструктури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарифи на пасажирські залізничні перевезення проіндексують на 20% з урахуванням підвищення сервісу - Мінінфраструктури

Казна та Політика
937
Міністерство інфраструктури України планує в 2015 році проіндексувати тарифи на внутрішні пасажирські залізничні перевезення на 20% з урахуванням поліпшення сервісу таких перевезень.
Про це повідомив заступник міністра інфраструктури України Олександр Кава в ході інспекції будівництва Бескидського тунелю в середу.
“Індексація планується в три етапи і відбудеться в першій половині поточного року”, – сказав він.
О.Кава підкреслив, що підвищення тарифів на пасажирські залізничні перевезення без помітного підвищення якості надання послуг не буде.
Як повідомлялося, тарифи на проїзд у пасажирських поїздах в 2014 році були проіндексовані з 8 серпня і 1 жовтня, вартість проїзду збільшувалася двічі по 10% в усіх категоріях пасажирських вагонів, крім СВ та поїздів “Інтерсіті +”.
У 2014 році начальник управління нормативно-технологічного забезпечення інформаційних технологій головного пасажирського управління “Укрзалізниці” Ніна Кострубіцька відзначала, що проведена індексація тарифів дозволяла зменшити збитковість пасажирських перевезень тільки на 6%.
Залізниці України у 2014 році скоротили пасажирські перевезення на 8,9% в порівнянні з 2013 роком – більше ніж до 440 млн чол., збиток від надання цього виду послуг (у всіх видах сполучення) перевищив 7,9 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас