Київ зібрався перевести вуличне освітлення на LED-лампи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ зібрався перевести вуличне освітлення на LED-лампи

Енергетика
890
Київ планує перевести вуличне освітлення на енергозберігаючі світлодіодні лампи. Про це повідомила прес-служба Київської міськадміністрації з посиланням на заяву мера Віталія Кличка в Давосі.
За його словами, партнером проекту стане Philips, а профінансують його, швидше за все, Європейський банк реконструкцією та розвитку і Міжнародна фінансова корпорація.
“Мова йде про проект модернізації вуличного освітлення. Торік найсучасніший проект вуличного освітлення ця компанія [Philips] втілила в Мадриді. В результаті чого економія енергії там становить 45%”, – заявив Кличко.
В рамках мадридського проекту 225 тисяч вуличних ламп (в тому числі освітлення пам’ятників, вулиць та парків) міняють на LED-лампи і не світлодіодні, але більш економні лампи. Нова система дозволить регулювати інтенсивність освітлення і його тривалість в залежності від необхідності.
Київ зібрався перевести вуличне освітлення на LED-лампи
За даними комунального підприємства “Київміськсвітло”, в його структуру входить 180 тисяч світильників, прожекторів та елементів ілюмінації й 4220 кілометрів мереж.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас