Інвестори обіцяють вкласти в економіку України $1 млрд - Порошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори обіцяють вкласти в економіку України $1 млрд - Порошенко

Кредит&Депозит
985
Міжнародні інвестори обіцяють вкласти в економіку України $1 млрд, заявив президент країни Петро Порошенко на сесії “Майбутнє України” в рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі (Швейцарія) в середу.
“Ми маємо намір разом з нашими партнерами і радниками побудувати абсолютно нову форму інвестиційного клімату в Україні. Ми мали можливість зустрітися тут (в ході форуму – ІФ) з потенційними інвесторами. Я отримав гарантії і дякую цим інвесторам, які обіцяли інвестувати $600 млн в економіку України, $400 млн в економіку України “, – сказав він, вказавши при цьому на сидячого в першому ряду зали засідання представника компанії “Вимпелкому” як одного з потенційних інвесторів України.
Як повідомлялося, підконтрольний російському “Вимпелкому” оператор мобільного зв’язку “Київстар”, як і два інших основних гравці ринку – “МТС Україна” і “Астеліт”, 15 січня 2015 подав заявку на участь у конкурсі для отримання ліцензій на право надання послуг зв’язку за технологією UMTS (3G).
На конкурс виставлено три лоти по 30 МГЦ в кожному регіоні, стартова ціна однієї ліцензії складе 2,7 млрд грн. Ліцензії будуть видані строком на 15 років.
Переможці тендеру повинні будуть забезпечити показники якості послуг мобільного зв’язку, затверджених НКРЗІ, з використанням радіотехнології UMTS на території всіх обласних центрів України протягом 18 місяців з моменту отримання ліцензії і протягом двох-шести років на територіях усіх населених пунктів з населенням більше 10 тис. чол.
Вартість конверсії, яка буде здійснюватися за рахунок операторів, складе 1,6 млрд грн. При цьому передбачається, що вона може змінюватися залежно від інфляції. Перший етап проведення конверсії займе 23 місяці, другий етап триватиме 18 місяців, третій – 17 місяців. Оплата конверсії буде здійснюватися пропорційно кількості лотів в рівних пропорціях і на рівних умовах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас