HSBC: банківські стрес-тести не передбачали нинішнього падіння цін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

HSBC: банківські стрес-тести не передбачали нинішнього падіння цін на нафту

Фондовий ринок
479
Стрес-тести банків 2014 року не передбачали падіння нафти до $50 за барель, заявив голова ради директорів британсько-гонконгської банківської групи HSBC Дуглас Флінт під час прямої трансляції на Давоському форумі Davos Live.
“Багато з нас у минулому році пройшли через низку стрес-тестів, жоден з яких не передбачав зниження ціни нафти до рівня $50 за барель”, – сказав він.
За його словами стрес-тестування банків враховувало багато змін в економіці, в тому числі різні зміни процентних ставок і обмінних курсів, але ціна нафти не була частиною стрес-тестів.
“Це говорить про те, що будуть відбуватися речі, які ми не можемо передбачити в даний момент часу. Тому нам варто працювати в умовах достатнього рівня ліквідності і капіталу, щоб справлятися з непередбаченими подіями”, – додав пан Флінт.
На думку експерта, протягом наступних декількох років або навіть місяців будуть відбуватися події, причинами яких є певні очікування. При цьому гідною відповіддю на ці непередбачені події може служити, зокрема, достатня кількість капіталу і ліквідності банків, зазначив Дуглас Флінт.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас