Французька нафтогазова компанія Total скоротить капзатрати на 10% цього року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французька нафтогазова компанія Total скоротить капзатрати на 10% цього року

Фондовий ринок
68
Французька нафтогазова компанія Total SA, другий за обсягами видобутку нафти в Європі, планує скоротити капітальні витрати на 10% в 2015 році, пише The Financial Times.
Крім того, компанія має намір прискорити продаж активів на мільярди доларів в рамках плану по зменшенню витрат.
Новий глава Total Патрік Пуян заявив в інтерв’ю FT, що найбільші нафтовиробники світу можуть вийти з нинішньої нестабільної ситуації з цінами на нафту переможцями, оскільки вони мають більш значну гнучкість, а сильні баланси дозволяють їм залучати більше коштів при поточних рекордно низьких процентних ставках.
Світові ціни на нафту впали приблизно на 60% з червня минулого року, до $49 за барель, в результаті слабкого підвищення попиту на нафту і сланцевого буму в США, а також листопадового рішення ОПЕК не скорочувати квоти на видобуток.
За його словами, Total спочатку проведе глибокі і швидкі скорочення витрат у цьому році. Ці заходи будуть включати зниження витрат на розвідку і розробку родовищ в британському секторі Північного моря, канадських нафтоносних пісків і давно розроблюваних родовищ в західноафриканських державах, таких як Габон і Конго. Компанія також розглядає можливість введення заборони на наймання співробітників в 2015 році.
В результаті капзатрати, як очікується, вдасться знизити на $2-3 млрд у порівнянні з торішнім показником в $26 млрд.
Крім цього, Total має намір переглянути роботу своїх збиткових нафтопереробних підприємств в Європі. Що стосується заводів у Франції, план їх реструктуризації буде представлений навесні, зазначив П.Пуянне. Заходи “будуть включати скорочення виробничих потужностей” на НПЗ, додав він.
“Коли у вас є завод, який втрачає щороку понад 100 млн євро, це не резонно. І мій обов’язок знайти рішення”, – сказав головний виконавчий директор Total.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас