Toyota залишилася світовим лідером з продажу автомобілів 3-й рік поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota залишилася світовим лідером з продажу автомобілів 3-й рік поспіль

Фондовий ринок
317
Японській автомобілебудівній групі Toyota Motor Corp. вдалося третій рік поспіль зберегти першість за обсягом продажів автомобілів на світових ринках, незважаючи на посилення конкуренції.
У загальній складності в 2014 році Toyota збільшила продажі на 3%, до 10,23 млн автомобілів, з урахуванням підрозділів Hino Motors Ltd. і Daihatsu Motor Co. Однак керівництво компанії дає вкрай стриманий прогноз на 2015 рік, очікуючи падіння продажів на 1%, до 10,14 млн автомобілів. Успіху Toyota сприяли рекордні продажі позашляховиків компанії в США, включаючи RAV4 і Highlander.
Друге місце за обсягом продажів займає німецький автоконцерн Volkswagen AG (VW), який оголосив минулого тижня про реалізацію 10,14 млн автомобілів в 2014 році.
На третьому місці – американська General Motors Corp., що збільшила продажі на 2,1%, до рекордних для себе 9,92 млн автомобілів.
“Toyota не ставить за мету бути номером один у світі, – відзначила аналітик автокредитного сектора Moody’s Investors Service Пеггі Фурусака. – Компанію Toyota більше цікавить збереження рентабельність, ніж гонка за першістю. Так що мене не здивує, якщо в найближчі роки Toyota буде продавати менше автомобілів, ніж VW”.
Тим часом Volkswagen неодноразово заявляв про бажання вийти на перше місце по продажах у світі.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас