ЄС хоче обкласти Google додатковими податками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС хоче обкласти Google додатковими податками

Фондовий ринок
306
Європейський союз може обкласти податками Google Inc. та інші американські інтернет-компанії в рамках плану зі створення єдиного європейського цифрового ринку, заявив єврокомісар з цифрової економіки та спільноті Гюнтер Еттінгер.
“Податки є можливою опцією, але питання залишається відкритим”, – наводить його слова Wall Street Journal. Зокрема, він ствердно відповів на питання, чи може податок торкнутися публікації Google матеріалів, що охороняються авторськими правами – раніше такі претензії до американського інтернет-гіганта висувала влада Німеччини.
Очікується, що Єврокомісія оприлюднить плани розвитку ІТ-сектора в травні. Важливою частиною такого плану стане створення зводу авторських прав, що відповідає вимогам 21-го століття, зазначив Еттінгер. Чинні закони, що регулюють цю сферу, створювалися в епоху грамофонів і музики, що виконувалася переважно в концертних залах.
Ці закони треба зробити єдиними для всіх країн ЄС, підкреслив єврокомісар. На його думку, це стане ще одним кроком до створення єдиного ринку цифрових послуг у Європі.
“Мати в ЄС 28 окремих ринків – погано з точки зору інвестицій, стартапів, створення нових робочих місць і користувачів”, – заявив Еттінгер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас