У Раді мають намір повторно розглянути мораторій на відчуження житла валютних позичальників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді мають намір повторно розглянути мораторій на відчуження житла валютних позичальників

Казна та Політика
2554
Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності ухвалив рішення подати на повторний розгляд ВР ветований 15 січня Президентом Петром Порошенком закон про мораторій на відчуження майна валютних позичальників.
За таке рішення проголосували 9 членів профільного комітету (всього входить до складу 13 нардепів, – ред.), повідомив голова комітету, депутат з фракції “Радикальної партії” Сергій Рибалка.
“В результаті вето Президента на закон ми отримали досить складну ситуацію. Закон про мораторій на відчуження майна, придбаного на кошти в результаті отримання валютних кредитів, необхідний, цю проблему потрібно вирішити”, – заявив Рибалка.
У свою чергу, перший заступник голови НБУ Олександр Писарук додав, що це “питання стосується реструктуризації валютних кредитів”, і, за процедурою, якщо конституційна більшість проголосує повторно за законопроект, то він набуде чинності. “НБУ продовжить переговори між комерційними банками, позичальниками, банківськими асоціаціями та громадською радою з метою досягнення компромісу в цьому питанні”, – зазначив Писарук.
Парламент зможе подолати вето Президента на закон про мораторій на відчуження майна валютних позичальників, спрогнозував член профільного комітету з фракції “Блоку Петра Порошенка” Павло Різаненко. “Цей закон, ветований Президентом, як ми пам’ятаємо, спочатку отримав у залі майже 300 голосів “ за”, – зазначив нардеп.
Нагадаємо, Президент Петро Порошенко пояснив ветування закону про мораторій відчуження житла порушенням інтересів вкладників банків.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас