У Мінекономрозвитку заявили про зловживання при сертифікації транспорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінекономрозвитку заявили про зловживання при сертифікації транспорту

Казна та Політика
255
Органи сертифікації транспортних засобів часто зловживають своїми повноваженнями при наданні сертифікатів відповідності. Про це заявив заступник директора департаменту технічного регулювання та метрології Мінекономрозвитку Олександр Гіленко.
“На сьогоднішній день міністерством разом з науково-методичним центром сертифікації дорожніх транспортних засобів ДП” ДержавтотрансНДІпроект “проведено аналіз у сфері сертифікації ДТЗ (дорожніх транспортних засобів – ред.), результати якого підтвердили факти зловживань з боку окремих органів сертифікації”, – зазначив Гіленко.
За словами чиновника, останнім часом почастішали випадки видачі великої кількості сертифікатів відповідності на транспортні засоби, випробування яких насправді не могли бути проведені на увазі географічної віддаленості замовника та органів сертифікації.
“Скасування обов’язкової сертифікації ДТЗ в державній системі почнеться вже з 2016 року … Міністерство на перехідній період розробило серію оперативних заходів, спрямованих на врегулювання ситуації зі зловживаннями органів сертифікації”, – сказав Гіленко.
Зокрема, тепер під час реєстрації транспортних засобів буде враховуватися реальна пропускна здатність лабораторій в день, а також перевірятиметься фактична присутність транспортних засобів та правильність оформлення кожного протоколу випробувань ДТЗ.
Нагадаємо, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі також має намір скасувати обов’язкову сертифікацію на території України автомобільних бензинів, дизельного, корабельного та котельного палива.
Така ініціатива відомства обумовлена введенням в дію з 10 липня 2014 технічного регламенту, який відповідає стандартам Європейського Союзу і не вимагає додаткового підтвердження якості палива на території України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас