Кабмін пропонує скасувати експертизу якості спеціальних харчових продуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує скасувати експертизу якості спеціальних харчових продуктів

Аграрний ринок
556
Кабінет міністрів України пропонує скасувати експертизу якості спеціальних харчових продуктів. Про це йдеться в проекті постанови Кабінету міністрів України щодо дерегуляції.
Зокрема пропонується скасувати постанову Кабміну № 767, яка набула чинності 1 листопада 2014 і втрачає силу 20 серпня 2015 з набранням чинності закону № 4179а, “Про безпечність та якість харчових продуктів”.
В уряді зазначають, що дана постанова не відповідає європейській практиці. “У країнах ЄС процедура експертизи якості спеціальних харчових продуктів, на зразок тієї, що визначена постановою Кабміну № 767, відсутня”, – йдеться в презентації.
Крім того, як наголошується в документі, таке скасування дозволить бізнесу скоротити як офіційні, так і не офіційної витрати і реінвестувати їх в економіку.
“За оцінками експертів, неофіційний платіж на проходження експертизи без застосування штрафних санкцій з боку контролюючих органів досягає 4-4 тис. грн. Річний обсяг звернень, за різними оцінками, становить 5-7 тис. звернень”, – сказано в презентації.
Таким чином, за прогнозами уряду, скасування експертизи якості спеціальних харчових продуктів сприятиме зростанню економіки приблизно на 80-100 млн грн і ліквідації корупції на 20-50 млн грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас