Київрада не має наміру скорочувати неоподатковувану податком площу для житлової нерухомості в столиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київрада не має наміру скорочувати неоподатковувану податком площу для житлової нерухомості в столиці

Казна та Політика
1952
Київська міська рада не має наміру скорочувати неоподатковувану податком площу для різних видів житлової нерухомості в спільному володінні у столиці.
Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав голова комісії міськради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Странніков.
“З приводу самої резонансної новації – податку на нерухомість. Хотілося б заспокоїти киян – до травня 2016 про нього можна забути. Цього року його будуть платити тільки ті, хто платив в 2014-м.То є ті, у кого на одного власника (співвласника) припадає понад 120 кв. м квартири або 240 кв. м. вдома “, – написав він.
Крім того, бюджетна комісія, за його словами, буде рекомендувати встановити ставку 1% від мінімальної зарплати (12 гривень) за кв. м в рік.
Як повідомляло агентство, Странніков заявляє, що міський бюджет на 2015 рік буде бездефіцитним.
Верховна Рада поширила базу податку на нерухомість на нежитлову нерухомість і скоротила неоподатковувану податком площу для житлової нерухомості з 120 до 60 кв. м для квартир, з 250 до 120 кв. м для будинків і з 370 до 180 кв.м для різних видів житлової нерухомості в спільному володінні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас