Обама хоче підвищити податки на багатих і банки в обмін на пільги для інших — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама хоче підвищити податки на багатих і банки в обмін на пільги для інших

Світ
211
Президент США Барак Обама, виступаючи у вівторок з щорічним посланням до Конгресу, запропонує підняти податки на банки і на багатих, зокрема, податок на спадщину, і надати пільги середньому класу, повідомляє The Wall Street Journal.
Зокрема, Білий дім хоче збільшити податкові кредити по догляду за дітьми та для отримання освіти, а також розширити доступність для населення пенсійних програм.
Одночасно адміністрація запропонує підвищити до 28% з нинішніх 23,8% максимальну ставку податку на приріст капіталу, посилити порядок збору податків при спадкуванні майна.
Як пише Financial Times, найбільші фінансові інститути з активами більш ніж в $50 млрд, згідно з ідеєю Білого дому, можуть бути обкладені збором в 0,07% від своїх зобов’язань, щоб знизити їх апетит до прийняття надлишкового ризику.
Пропозиції Б.Обами навряд чи будуть підтримані Конгресом, який тепер повністю контролюється республіканцями, принципово виступають проти підвищення податків, пишуть газети. Протягом останніх років американські законодавці не раз обговорювали необхідність оновлення Податкового кодексу, однак позиції республіканців і демократів щодо суті та напрямків податкової реформи і раніше сильно розходяться.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас