Алжир приєднується до "сланцевої революції" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Алжир приєднується до "сланцевої революції"

Енергетика
941
Алжирська державна нафтогазова корпорація Sonatrach інвестує $70 млрд у проекти з видобутку сланцевого газу на півдні країни, незважаючи на протести місцевого населення, повідомляє загальноарабська газета “аль-Кудс” з посиланням на заяву виконавчого директора компанії Саїда Сахнун алжирському радіо.
За його словами, Sonatrach “інвестує не менше $70 млрд протягом 20 років” для того, щоб вийти на рівень видобутку сланцевого газу в обсязі 20 млрд куб. м в рік. При цьому, заявив С.Сахнун, буде створено додатково 50 тис. робочих місць.
Загальний обсяг інвестицій розраховувався, виходячи з планів будівництва 200 свердловин в рік вартістю $18 млн кожна.
Видання зазначає, що після заяви міністра енергетики Алжиру Юсефа Юсфі в кінці грудня минулого року про буріння першої свердловини на сланцевий газ в пустельному регіоні в 2000 км на південь від алжирської столиці, місцеве населення провело акції протесту з вимогою зупинити роботи.
Говорячи про результати пробного буріння, С.Сахнун зазначив, що отриманий газ характеризується як “чистий”.
За його словами, Алжир потребує подвоєного видобутку газу, визнавши при цьому, що рентабельність видобутку сланцевого газу “невелика”.
Згідно з оцінкою керівника Sonatrach, запаси сланцевого газу в країні досягають 20 трлн куб. м. За даними управління енергетичної інформації США, Алжир займає третє місце в світі за видобутими запасами сланцевого газу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас