Яресько розповіла, за рахунок яких податків місцеві бюджети отримуватимуть до 25 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яресько розповіла, за рахунок яких податків місцеві бюджети отримуватимуть до 25 млрд грн

Казна та Політика
1776
Під час виступу у Верховній Раді України міністр фінансів Наталія Яресько особливу увагу звернула на фінансування місцевих бюджетів та джерела надходження доходів у них. Про це повідомили в прес-службі КМУ.
Таким чином, Наталія Яресько зазначила, що джерела наповнення місцевих бюджетів розширені за рахунок передачі з державного бюджету на місця 100% плати за надання адміністративних послуг, 100% державного мита, 10% податку на прибуток підприємств. Крім того, у місцевих бюджетах будуть акумулюватися збори з роздрібних продажів підакцизних товарів (пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, нафтопродуктів) за ставкою 5% вартості реалізованого товару.
Міністр зазначила, що додатковими джерелами доходів місцевих бюджетів є податок на нерухомість, яким відтепер оподатковується і комерційне (нежитлове) майно, податок на автомобілі з великим об’ємом двигуна, 80% екологічного податку (замість 35%) і 25% плати за надра.
“Тільки ці перераховані нові податки додадуть загальному фонду місцевих бюджетів додатковий ресурс у розмірі 25 млрд грн. В цілому, враховуючи сальдо міжбюджетних трансфертів, ми припускаємо до 45 млрд грн додаткового ресурсу місцевих бюджетів цього року”, – зазначила Наталія Яресько.
Голова Мінфіну також пояснила, що місцеві органи влади можуть самостійно формувати свої бюджети незалежно від прийняття держбюджету. Міністерство фінансів не буде доносити індикативні показники по доходах, так як дохідні джерела і видаткові повноваження чітко затверджені в оновленому Бюджетному кодексі.
“Обсяги базової і реверсної дотацій можуть бути визначені місцевими органами влади самостійно, оскільки в основі їх розрахунку знаходяться показники офіційної казначейської звітності”, – прокоментувала міністр.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас