МОЗ України вважає медреформу успішною і має намір її продовжувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ України вважає медреформу успішною і має намір її продовжувати

Казна та Політика
1359
Міністерство охорони здоров’я має намір продовжити проведення реформи системи охорони здоров’я, яка почалася в чотирьох пілотних регіонах України в 2011 році, повідомила заступник міністра охорони здоров’я України Альона Терещенко.
“Позиція Міністерства охорони здоров’я збігається з профільним комітетом, і зареєстрований проект закону щодо продовження дії закону про пілотів, оскільки ті новації, які були введені в цьому законі (а це нова форма фінансування для стимулювання професійної діяльності медичних працівників, а також створення єдиного простору, а також розмежування рівнів медичної допомоги) показали, що реформа успішна і вона має бути продовжена”, – повідомила заступник міністра, виступаючи у Верховній Раді в п’ятницю.
Реформа системи охорони здоров’я була розпочата в чотирьох пілотних регіонах – Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях і в Києві.
Згідно з відповідним законом від 2011 року, передбачається, що пілотний проект реформування системи охорони здоров’я протягом 2011-2014 років буде стосуватися структурно-організаційної та функціональної перебудови системи медобслуговування в пілотних регіонах.
Мова йде про підвищення рівня медичного обслуговування населення, запровадження нових підходів організації роботи медзакладів, підвищення ефективності використання бюджетних коштів.
Реалізація пілотного проекту передбачає створення на базі існуючих пілотних регіонів мережі закладів охорони здоров’я, структурованої за видами медичної допомоги системи медичного обслуговування з поділом медзакладів на перший, другий і третій рівні і медзаклади екстреної допомоги.
У пілотних регіонах повинні також бути перепрофільовані заклади охорони здоров’я, які надають спеціалізовану медичну допомогу, а також організовані госпітальні округи для надання населенню вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас