Україна в повному обсязі виконує свої фінансові зобов'язання - глава Мінфіну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна в повному обсязі виконує свої фінансові зобов'язання - глава Мінфіну

Кредит&Депозит
581
Україна переживає фінансові труднощі у зв’язку з необхідністю нести додаткові витрати на підвищення обороноздатності, однак продовжує обслуговувати свої фінансові зобов’язання, заявила міністр фінансів Наталія Яресько.
“На сьогодні країна в повному обсязі виконує свої фінансові зобов’язання”, – підкреслила вона, виступаючи в парламенті в п’ятницю.
При цьому глава Мінфіну зазначила, що на країну, яка потребує невідкладних реформ, накладається додатковий військовий тягар.
“Щоб перемогти, військової мобілізації недостатньо… Потрібна фінансова мобілізація. Терористична війна є частиною економічної війни, яка ведеться, щоб перешкодити провести реформи, стати на шляху України до Європи”, – пояснила Н.Яресько складність ситуації.
Вона зазначила, що країна потребує фінансової підтримки з боку своїх міжнародних партнерів. “Але мова не про подарунки, а про кредити”, – підкреслила міністр фінансів.
Глава Мінфіну визнала: міжнародні партнери вказують Києву на зволікання з реформами і недостатню боротьбу з корупцією. Однак уряд докладає зусиль для виправлення цієї ситуації, прийнятий наприкінці 2014 р. бюджетно-податковий пакет є одним з таких кроків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас