Акції BlackBerry впали на 16% після спростування інформації про її продаж Samsung — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції BlackBerry впали на 16% після спростування інформації про її продаж Samsung

Фондовий ринок
246
Вартість акцій BlackBerry в ході попередніх торгів на американському позабіржовому торговому майданчику NASDAQ впали в четвер на 16,5% – до 10,52 долара за один папір.
Падіння вартості акцій відбулося після того, як виробник електроніки Samsung Electronics і виробник смартфонів Blackberry спростували інформацію про переговори з поглинання канадської компанії південнокорейським концерном.
В Samsung назвали інформацію про переговори “безпідставною”. У прес-службі BlackBerry повідомили, що компанії відомо про те, що в ряді ЗМІ з’явилася інформація про переговори з купівлі BlackBerry південнокорейським концерном Samsung. “BlackBerry не веде переговори з Samsung, які стосувалися б будь-яких можливих пропозицій про придбання BlackBerry”, – цитує Bloomberg заяву канадської компанії.
Раніше агентство Reuters повідомило з посиланням на власні джерела, що Samsung Electronics недавно зробило пропозицію про покупку компанії BlackBerry за 7,5 млрд доларів. За даними агентства, топ-менеджери обох компаній зустрічалися минулого тижня для обговорення потенційної угоди.
Reuters зазначає, що за рахунок угоди Samsung хоче наростити своє патентне портфоліо, щоб більш ефективно конкурувати з американською корпорацією Apple. У серпні минулого року портфоліо BlackBerry налічувало близько 44 тис патентів, їх чиста вартість становила понад 1,43 млрд доларів. За бізнес BlackBerry південнокорейський концерн нібито готовий був заплатити премію до ринкової вартості канадської компанії в розмірі 38-60%. Після появи в ЗМІ повідомлень про угоду акції BlackBerry виросли в ході вчорашніх торгів у США більш ніж на 30% і перевищували позначку 13 доларів за акцію.
Blackberry – канадський виробник смартфонів, що працюють на однойменній операційній системі. У квітні 2014 генеральний директор компанії Джон Чен заявляв, що BlackBerry готова відмовитися від мобільного бізнесу, якщо він продовжить бути збитковим. У третьому кварталі 2015 фінансового року (закінчився 29 листопада) чистий збиток компанії склав 148 млн доларів, виручка – 793 млн доларів.
Samsung Electronics – міжнародна компанія-виробник електроніки: напівпровідників, телекомунікаційного обладнання, чіпів пам’яті, рідкокристалічних дисплеїв, мобільних телефонів і моніторів. Штаб-квартира компанії знаходиться в Сеулі (Південна Корея). Вартість бізнесу Samsung становить 201,19 трлн вон.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас