Кампанія з декларування доходів громадян стартувала в Україні з 1 січня - ДФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кампанія з декларування доходів громадян стартувала в Україні з 1 січня - ДФС

Казна та Політика
2092
Кампанія з декларування доходів громадян стартувала в Україні з 1 січня 2015 року, декларації про майновий стан і доходи платники податків зобов’язані подати до податкової інспекції за місцем своєї податкової адреси, повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби (ДФС) України.
“Граничний термін для платників, які зобов’язані подавати таку декларацію, – 30 квітня 2015, бажаючих отримати податкову знижку – 31 грудня 2015 року. При декларуванні доходів у поточному році застосовуються норми і ставки податку на доходи фізичних осіб, що діяли на останній день звітного податкового періоду, тобто на 31 грудня 2014 року “, – йдеться в повідомленні.
Бланк податкової декларації та порядок її заповнення розміщені на офіційному веб-порталі ДФС України.
Відповідна форма податкової декларації про майновий стан і доходи затверджена наказом Міністерством доходів і зборів від 11 грудня 2013 №793 “Про затвердження форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи”.
Порядок подання річної декларації про майновий стан і доходи визначено ст. 179 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI (зі змінами та доповненнями).
Обов’язок щодо подання річної декларації про майновий стан і доходи виникає у разі: отримання окремих доходів, з яких при їх нарахуванні чи виплаті протягом 2014 податок не утримувався; отримання доходів від фізичних осіб, які не мають статусу податкових агентів (наприклад, дохід від надання нерухомості в оренду фізособі, яка не є суб’єктом підприємницької діяльності); отримання іноземних доходів.
Платнику податків не потрібно подавати декларацію, якщо він отримував доходи: виключно від податкових агентів; від операцій продажу (обміну) майна, дарування при нотаріальному посвідченні договорів, за якими був сплачений податок на доходи фізичних осіб.
Крім того, подати декларацію можуть фізичні особи, які мають право на податкову знижку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас