Дефіцит Держбюджету України є шляхом до економічної катастрофи - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит Держбюджету України є шляхом до економічної катастрофи - експерт

Казна та Політика
1505
Дефіцит Державного бюджету Украіни є шляхом до економічноі катастрофи. Таку точку зору під час брифінгу про економічні виклики перед Україною висловив екс-радник президента Росії (у 2000-2005 рр.) Андрій Ілларіонов.
“Для того, щоб недопустити втечі ані валютних резервів, ані економічноі катастрофи, необхідно в найближчі тижні прийняти заходи та переглянути бюджет, який був підготовлений 29 грудня та прийняти новий бюджет. Зараз лозунг для українського суспільства та влади — це бездефіцитний бюджет. Відповідно до цього доходи повинні бути збалансовані з витратами”, — повідомив А.Ілларіонов.
Він наголосив на тому, що Україна не може собі дозволити мати дефіцитний бюджет.
“Оцінки, які були надані Віктором Пинзеником, говорить про те, що загальнодержавні витрати у 2015-му році збільшуються з 53% ВВП, якими вони були у 2014-му році, до двух третин ВВП. Тобто насправді це не скороченння, а збільшенння витрат. Це шлях до економічноі катастрофи”, — розповів він.
“Дефіцит бюджету замість 12% ВВП, яким він був минулого року, 2014-ого, згідно цих витрат збільшується. Який розмір дефіциту бюджету в цьому році, сказати важко. Згідно з оцінками виходить, що це не менш ніж 15% ВВП. Якщо точкою відліку взяти об’єми тих валютних засобів, які зараз обговорюються та могли б бути залучені, це ті самі 30-33 мільярди доларів по пропозиції уряду, до 50-ти мільярдів по пропозиції Джоржа Сороса. Це значить, що дефіцит бюджету в Україні за цими планами може скласти від 25 до 43% ВВП. Це не може називатись інакше, ніж економічний суїцид”, — повідомив він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас