СК "Еталон" виграла апеляційний суд у Нацкомфінпослуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СК "Еталон" виграла апеляційний суд у Нацкомфінпослуг

Казна та Політика
394
Колегія суддів Київського апеляційного адміністративного суду постановою від 23 грудня 2014 залишила без змін рішення суду першої інстанції про визнання протиправним та скасування розпорядження Нацкомфінпослуг від 18 вересня 2014 року “Про відсторонення керівництва від управління фінансовою установою та призначення тимчасової адміністрації ПрАТ“Страхова компанія “Еталон” .
Як повідомляється в прес-релізі страховика, апеляційні скарги Нацкомфінпослуг та призначеного нею тимчасового адміністратора СК “Еталон” Олександра Пасько залишені без задоволення. Колегія суддів КААС постановила, що суд першої інстанції дав правильну оцінку встановленим у справі обставинам і дійшов правильного висновку про незаконність спірного розпорядження.
Як повідомлялося, СК “Еталон”, а також представники її керівництва та акціонерів звернулися в судові органи з низкою позовів про незаконність розпорядження Нацкомфінпослуг. Окружним адміністративним судом Києва 11 листопада 2014 прийнято рішення про визнання протиправним та скасування розпорядження регулятора, визнавши недостатніми підстави для введення тимчасової адміністрації у фінансову установу.
СК “Еталон” також звернулася в Нацкомфінпослуг з низкою скарг на дії тимчасового адміністратора, з вимогою відсторонити його від виконання обов’язків тимчасового адміністратора СК “Еталон”, позбавити сертифіката на право здійснення тимчасової адміністрації фінансових установ та вирішити питання про притягнення до відповідальності відповідно до законодавства на підставі невідповідності його діяльності вимогам, встановленим законом “Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг”.
Компанія повідомляє, що в даний час працює в звичайному режимі, під керівництвом легітимного правління. Її колектив докладають всіх зусиль для якнайшвидшого усунення негативних наслідків дестабілізує неправомірної діяльності тимчасового адміністратора.
СК “Еталон” створена в 1993 році. До теперішнього часу має 24 ліцензії на здійснення дев’яти обов’язкових і 15 добровільних видів страхування. Пропонує понад 50 страхових продуктів для фізичних і юридичних осіб. Має розгалужену регіональну мережу представництв по території України.
Страховик є асоційованим членом Моторного (транспортного) страхового бюро України, членом Ядерного страхового пулу.
Статутний капітал СК “Еталон” становить 77 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас