В Україні планують ввести електронну оплату штрафів та електронну оплату реєстрації транспортних засобів - начальник ДАІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні планують ввести електронну оплату штрафів та електронну оплату реєстрації транспортних засобів - начальник ДАІ

Казна та Політика
724
У кожній області України діють за два термінали для оплати штрафів за порушення Правил дорожнього руху, в Києві – 15, при цьому оплата на місці не є для водіїв примусовою, зазначає начальник департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко.
Як повідомив начальник ДАІ на брифінгу в Києві в середу, платіжні термінали для оплати штрафів діють на території України з листопада 2014 року. У грудні в Києві почали діяти 15 терміналів, а з 30 грудня по два термінали з’явилися в кожній області країни.
При цьому А.Сиренко підкреслив, що співробітники Державтоінспекції, які працюють з цими терміналами, пройшли відповідний інструктаж.
“Це не є примусовим – оплата штрафу на місці”, – сказав начальник ДАІ.
Він зазначив, що в цілому українці позитивно ставляться до оплати штрафів через термінали, і вже було здійснено близько 3 тис. таких проплат.
Говорячи про плани Державтоінспекції на перспективу, А.Сиренко повідомив, що ДАІ має намір ввести електронну оплату штрафів, а також електронну оплату реєстрації транспортних засобів. Крім того, розглядається питання можливості вивчення “біографії” автомобіля без персональних даних.
За його словами, відпрацьовується також питання про можливість прямої реєстрації транспортних засобів.
“Все це буде введено не з завтрашнього дня”, – уточнив Сіренко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас