Ми вже наближаємося до справедливості у пенсійному забезпеченні, - Міністр соцполітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ми вже наближаємося до справедливості у пенсійному забезпеченні, - Міністр соцполітики

Казна та Політика
4874
Чиновники відтепер не будуть отримувати пенсії в розмірі 90% від заробітної плати – тепер цей коефіцієнт становитиме 60%. Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики з посиланням на міністра Павла Розенко.
Міністр повідомив, що під час ухвалення Державного бюджету України на 2015 рік перші комплексні рішення з реформування соцфери були прийняті.
“Зокрема, можна говорити про систему пенсійного забезпечення. Була чітко зафіксована і виконана програма і Уряду, і Коаліційної угоди про необхідність усунення диспропорції великих пенсій і несправедливості, коли є дві різні пенсійні системи: одна – для простої людини, інша – для чиновників. Сьогодні поріг для призначення пенсій для чиновників суттєво зменшений, і фактично при нарахуванні пенсії для прокурора, судді, народного депутата або міністра буде приблизно така ж формула як для інших громадян”, – зазначив Павло Розенко.
Міністр роз’яснив, що “ще декілька років тому чиновники отримували пенсію у розмірі 90% від заробітної плати. Сьогодні це вже буде 60%. Якщо у простої людини цей коефіцієнт заміщення від 45% до 50%, то ми вже наближаємося до справедливості у пенсійному забезпеченні. Але це не останній крок”.
Наступний крок, за словами Розенка, який буде пропонувати Міністерство соціальної політики, і який зафіксований у Коаліційній угоді, – повна відмова від двох принципів нарахування пенсій та єдиний принцип нарахування пенсій для всіх категорій громадян.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас