Конвертація валютних кредитів обійдеться в $1,2 млрд, - НАБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конвертація валютних кредитів обійдеться в $1,2 млрд, - НАБУ

Кредит&Депозит
5669
Законопроекти про конвертацію валютних кредитів, внесені у Верховну раду, передбачають збиток для банківської системи в розмірі до 80% від номінальної вартості всіх валютних іпотечних кредитів.
За оцінкою Незалежної асоціації банків України (НАБУ), в абсолютному вимірі збиток може скласти $1,2 млрд. Про це йдеться в листі НАБУ в комітет Верховної ради з питань фінансової політики та банківської діяльності.
“Незбалансована конвертація валютних кредитів також призведе до одночасного виходу всіх банків на міжбанківський валютний ринок з метою купівлі іноземної валюти для здійснення цієї операції. Очевидно фінансова системи не витримає зростання попиту на валюту в такому розмірі, а курс гривні очікує наступна хвиля девальвації. Прийняття такого закону може відбитися на відносинах з МВФ, оскільки конвертація передбачає неринкові умови, неприйнятні для цієї організації “, – вважають в НАБУ.
В асоціації наполягають на солідарному участь у збитках, що виникли в результаті девальвації національної валюти трьох сторін: банка, боржників і держави.
Як раніше повідомляв FinMaidan, активісти подали до профільного комітету пакет законопроектів (див. “Знову по 5,05”), які в тому числі передбачають пільгову конвертацію валютних кредитів у гривневі за курсом на момент видачі кредиту. Вони вже зареєстровані в парламенті.
За матеріалами:
FinMaidan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас